Gebruik van tablets bij mensen met ASS

foto van 2 tablet communicatie apparaten
Op de website van Spectronics uit Autralië kwam ik een artikel tegen waarin uitgebreid beschreven staat hoe tablets ingezet kunnen worden bij kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) in het onderwijs.

In dit artikel wordt beschreven wat ASS is en waar kinderen met ASS tegen aan kunnen lopen bij het gebruik van tablets en wat dit inhoudt voor je onderwijs. Benadrukt wordt dat als je tablets en apps inzet in je onderwijs, je dit niet moet doen omdat het leuk voor de leerlingen is, maar omdat je een doel nastreeft dat beschreven staat in een handelingsplan.

De schrijver van “Using iPads with students with ASD” geeft tips die de leerlingen kunnen helpen om zelfstandig(er) te leren en geeft voorbeelden van zaken die aangeleerd kunnen worden via een tablet. De schrijver van het stuk gebruikt een iPad, maar ook voor gebruikers van Android of andere tablets is dit artikel interessant om te lezen.

Naast de tips over de onderwijskundige zaken gaat de schrijver in op waar je aan moet denken als je met tablets gaat werken, zoals samenwerken met de afdeling IT vanwege een goed draadloos netwerk, budgetten vrijmaken voor de aanschaf van apps, nadenken over wat je doet als kinderen hun eigen tablet meenemen, enzovoort.

Neem je tijd om dit interessante Engelstalige artikel te lezen en vertel ons wat je ideeën zijn over het gebruik van tablets in het onderwijs.

Meer over apps in het (speciaal) onderwijs.

About these ads

Een reactie op Gebruik van tablets bij mensen met ASS

  1. Kaj, je opmerking dat de tablet moet helpen in de weg naar zelfstandigheid is een relevante. Je kunt dat trouwens breder trekken naar zelfredzaamheid. Een paar voorbeelden die ik zie bij mijn eigen zoon:
    – niet kunnen schrijven (motoriek te slecht), wel kunnen typen
    – leren bellen (bellen is de weg naar zelfstandigheid)
    – vermaak, waardoor we onze zoon makkelijker mee kunnen nemen naar restaurants, vrienden

    Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor de iPad vanwege het gebruikersgemak. De zelfstandigheid is enorm verhoogd, naast het cognitieve aspect.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 2.519 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: