Robot in de klas helpt leerling met autisme met leren

Autistische kinderen kunnen beter leren van robots dan van menselijke leraren. Dit blijkt uit experiment  op een school in Birmingham. De twee robots, Max en Ben, helpen autistische kinderen met leren sinds maart 2012. De school is de eerste in het Verenigd Koninkrijk om de technologie uit te proberen. Volgens de directeur van de school vinden de leerlingen de robot minder bedreigend en makkelijker mee om te gaan dan met hun eigen leerkrachten. Meer informatie over de robots op de Topcliffe Primary school vind je op de website van de BBC.

In juli 2012 organiseerde de Universiteit van Amsterdam (UvA) een summer school over robotica voor VWO-leerlingen en HBO/WO-studenten. Twee robots van Kennisnet hielpen daarbij mee. Camiel Verschoor van het Dutch Nao Team vertelt over de summer school.

3 november organiseerde Kennisnet in samenwerking met het Dutch Nao Team een brainstorm over de inzet van robots in het onderwijs. In het RoboLab op het Amsterdamse Science Park hebben 3 teams van docenten, robotexperts en leerlingen toepassingen bedacht voor verschillende onderwijssectoren. Met verrassend concrete resultaten.

Meer over robots

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 2.511 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: