Gratis software voor daisy-boeken

Amis in groene letters geschreven met daaronder een oranje pijl naar rechts wijzend.Voor leerlingen met dyslexie zijn er verschillende softwarepakketten. De keuze voor de software is afhankelijk van de ondersteuningsbehoefte van de leerling. De ene leerling geeft de voorkeur aan alleen het voorlezen van de tekst, de ander wil de tekst zien waarbij deze wordt gekleurd tijdens het voorlezen, enzovoort.  Het is belangrijk om na te gaan waar de behoefte ligt bij de leerling met dyslexie.

Bij mij op school heb ik een leerling die Daisy-boeken gebruikt. Hiervoor had hij altijd een Daisy-speler bij zich, maar hij heeft ook een laptop om op te werken. Voor hem is het handiger als hij maar 1 apparaat mee naar school hoeft te nemen.

Op de website van Dedicon kwam ik een link naar de software Amis tegen. Deze software is gratis te gebruiken en leest daisy-cd’s voor. Deze software installeer je op een computer of laptop en via de cd-rom speler kan je dan het boek beluisteren. De boeken kan je bestellen bij Dedicon. Mocht een leerling een laptop of computer zonder cd-rom hebben, dan kan je de bestanden op je eigen computer zetten door ze te kopiëren via een USB stick of te verzenden via wetransfer.com.

Meer dyslexie

About these ads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 2.519 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: